sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Ştiţi,

dragilor,
uneori, acest mijloc "barbar" de comunicare este singurul prin care pot să vă (mai) spun ceva. Faptul că încă mai căutaţi acest blog, destul de comun în ceea ce transmite (am prea multe... priorităţi!!!) mă onorează peste măsură.
... şi eu..., cu prostiile mele!... Atâta ştiu, atâta scriu...
Din când în când, am motive să fiu... ex-centric (sic! pentru cine mai ştie un pic de lexicologie!...)..., şi atunci o fac prin amărâtul meu de scris citit de de voi... 
Şi eu sunt unul ca voi, care butonează, şi eu sunt unul care vede şi simte, dar nu URLĂ adevărul pentru că..., nu-i aşa?, acum trăim în democraţie!...
Am sau n-am dreptate - e povara mea de Sisif -, nici nu contează... (Cine-i Sisif?...)
Asta e!

luni, 20 ianuarie 2014

Demisie - Marius Oprea


Subsemnatul Marius Oprea, ales prin vot ca membru al Grupului de Dialog Social, doresc să vă prezint demisia mea publică din calitatea de membru GDS. Cunoscînd că demisia este un act unilateral de voinţă şi nu ar trebui justificat, doresc totuşi să prezint sumar motivele care au determinat acest act:

1. În ultimii ani nu am mai regăsit în cadrul dezbaterilor noastre publice de la Grupul de Dialog Social un grup de regîndire a societăţii, un grup care să valorifice dialogul între toate forțele politice și între toate expresiile și toți reprezentanții societății civile. 

2. De obicei, invitaţii dezbaterilor din ultima vreme au fost personalităţi cu afinităţi politice declarate şi care, de fapt, reflectă o poziţionare politică a Grupului de Dialog Social. 

3. În opinia mea, din diferite motive, Grupul de Dialog Social a încercat (şi a reuşit, din nefericire pentru istoria sa) o aliniere politică, pe care nu o declară, dar care este vizibilă și în revista 22, editată de Grupul de Dialog Social. 

4. Nu voi accepta niciodată să fac parte dintr-o structură de campanie în favoarea unui om politic sau a altuia; dacă Grupul de Dialog Social dorește să susțină un om politic sau o formațiune politică, locul meu nu mai este in această organizație. 

5. Nu doresc să fiu parte a unui grup de monolog politic și să cauționez moral Grupul de Dialog Social, ca agent electoral nedeclarat. Nu doresc să fac parte dintr-un grup care se declară de „dialog social” și care nu reușește să exprime societatea în ansamblul său. 

6. Am crezut, atunci cînd am cunoscut oameni și idei în cadrul grupului nostru, de care acum mă despart, că vom putea schimba lumea și moravurile politice care o contaminează. Nu a existat niciodată un dialog concret și coerent cu instituții precum partide politice, Guvern, Parlament, Administrație prezidențială.  Credeam că am fi putut fi liantul care lipsea. Mai mult decît atît, ceea ce a lipsit a fost întotdeauna dialogul cu societatea, acela cu cetățenii obișnuiți. 

7. Acordarea Premiului GDS pe 2014 doamnei Germina Nagâţ, preferată domnului profesor Paul Cornea, m-a afectat profund. Demonstrează o defecţiune a criteriilor profesionale şi morale care au constituit valoarea acestui grup din care am făcut parte pînă azi, de care mă despart tot azi, cu greu. 

8. Vă propun, fără ca aceste rînduri de mai jos să fie considerate un sarcasm, ca locul meu în Grupul pentru Dialog Social să fie oferit  Domnului Preşedinte Traian Băsescu, la terminarea mandatului domniei sale.  Cu sinceritate, m-aş simţi mai mult decît onorat dacă aţi accepta şi dacă, la rîndul său, Domnul Preşedinte ar accepta să vină în Grupul de Dialog Social pe locul lăsat liber de mine.  

Fără resentimente, dar cu tristeţe, 

Marius Oprea

20 ianuarie 2014

(preluare din http://www.observatorcultural.ro)

joi, 2 ianuarie 2014

De Anul Nou, de la un prieten, PROFESOR...

http://www.youtube.com/watch?v=1YC3FG6jkdI
acordaţi, rogu-vă, numai două minute filmuleţului!
LA MULŢI ANI !
a.ioan

Și cu asta ce-am făcut, conașule? Unde-i Băsescu, unde-s siamezii USL?... Roșia Montană, Pungeştii, Voiculescu, Nana, CEC-ul?... Astea-s nimicuri, pare-se...
Am reușit, în prag de An Nou, să ostracizăm o întreagă pătură socială (jegoasă oricum!)!
Cât despre "filmuleţ", ăştia nu-s de-ai noşt'i..., aştia n-au treabă cu şcoala, iar părintele "demascator" (unde-oi mai fi auzit eu cuvântul?...) e din aceeaşi tagmă: mâine-i va părea rău c-a pierdut-o pe "distinsa", pen' că-s sigur că-i o bună învăţătoare şi asta i-a dat... "avânt"...
Eu, unul, n-am, din cauza asta, un An Nou fericit! 
AN 
 





  
  
P.S.1. Și cine-i Radu Herjeu?... Un tip care-şi caută bănuţii din post în post?!... 
P.S.2. Azi, 3 ianuarie, am văzut la vajnicul post A3 o moderatoare foarte pornită împotriva dăscălimii..., sarcastică, insinuantă, netrecută prin școală (altfel, o reținea de la afirmații chipul propriei învățătoare...) și însoțită de un domn, important comentator politic, care propune ca școala să-i învețe pe șoferi să nu mai calce oamenii pe „zebră”. 
Oricum, în ciuda a ceea ce e clar cu plecarea (și acceptarea) românilor peste hotare - medicii, inginerii, IT-iștii nu se pun -, școala românească merge mai departe.
P.S.3. Oare Ceaușescu vorbea într-o cuvântare d-aia plicticoasă despre furtul „aurului cenușiu” românesc?... Zic şi io!...

miercuri, 1 ianuarie 2014

De pe prispa... (2)

casei noastre, așa ne-am petrecut trecerea graniței dintre ani. Și ne-am bucurat..., și ne-am îmbrățișat..., și ne-am gândit cu drag la copii..., și am visat la nepoți...