duminică, 17 martie 2013

Un dialog...

Buna seara,
    Ma numesc XYZ, anul 3,RE. Am participat la orele de asistenta la practica la dumneavoastra, doar ca nu am mai reusit sa va intreb si cand as putea sa predau si ce lectie,mai ales deoarece am fost ocupata si cu serviciul si practica la limba engleza.  Stiu ca saptamana viitoare este ultima saptamana de predat si va rog frumos sa imi spuneti cand ma pot prezenta si eu, si ce lectie ar trebui sa pregatesc.
   Astept raspunsul dumneavoastra,
   O seara frumoasa!
*
    Domnişoară, sunt stupefiat de modalitatea în care abordaţi problema practicii la română! Având atâtea alte priorităţi, e evident că puteţi bănui că se poate discuta pe acest urât mijloc de comunicare lucruri pe care doar face to face le rezolvă doi oameni care se respectă! Cum spuneţi că aţi participat la practică, aveţi un orar conform căruia puteţi să veniţi pentru a VĂ STABILI SINGURĂ, conform încărcatului program, subiectul, clasa, ziua în care să predaţi, bineînţeles, dacă aveţi interes! Sper să aveţi o seară bună, că pe-a mea... AN
*
Buna seara, 
   Imi cer scuze daca v-am deranjat in vreun anume fel, nu asta era intentia mea. Eu am vrut doar sa va explic un anume detaliu si acela era ca nu am mai putut veni sa vorbesc personal ci dumneavoastra despre acest aspect din cauza faptului ca : muncesc( pentru ca nu ma intretine nimeni si este singura modalitate prin care imi pot permite sa ma intretin) , am mers la practica la limba engleza( deoarece doamna profesoara ne-a grabit mai mult si am predat cate 2 studenti deodata) si pe langa asta am mai mers si la cateva seminarii la facultate pentru ca se cere prezenta obligatorie si daca nu mergem ni se scad notele la examene. Nu am vrut sa credeti ca nu va respect, nu v-am sunat ca sa nu va deranjez, si nu am venit sa vorbim personal deoarece chiar nu am avut cand si nu credeeam ca o sa va deranjeze atat de tare mailul meu.  Si stiam ca oricum nu voi mai avea cand sa predau in aceasta saptamana deoarece colegele mele erau programate. 
   O sa vin oricum luni sa vorbesc cu dumneavoastra, mailul vi l-am trimis pentru a va anunta din timp, nu din alt motiv. 
   O seara frumoasa!
*
    Domnişoară, eu am fost înţelegător, nu grăbit... nu eu am propus vacanţă după sesiune! Apoi, săptămâna asta au predat două colege, din... unsprezece posibilităţi (cum e cu orarul meu?! îl aveţi?), deci... În sfârşit plainingul ni-l facem fiecare!..., dar şi consultându-l pe celălalt, pe partenerul de... afacere! Tot o seară minunată!
*
    Stiu, domnule profesor. Dar eu una nu am avut vacanta, ci am lucrat, o data la 2 saptamani cate 12 ore in weekend si 7 zile lucratoare consecutive. Eu stiu ca puteti fi intelegator si, din acest motiv nu va veti supara pentru faptul ca v-am deranjat acum cu aceste mailuri. O sa incerc sa vin luni si vom vorbi personal. Va trimisesem primul mail in ideea in care imi puteati spune ce lectie as putea preda pe saptamana viitoare, la clasa a 9a sau a10a, in functie de disponibilitatea dumneavoastra, si pentru a avea timp in acest weekend sa imi pregatesc si un plan de lectie reusit. 
  Sper ca nu v-am deranjat prea tare.
  O seara frumoasa!
*
  Eu nu mai am ce comenta, stimată domnișoară, de vreme ce mâine nu se poate, iar clasa nu contează!... Înțeleg că nu-i o problemă clasa, lecția... Cât despre înțelegerea mea - n-am cuvinte...
*
N.B.: Am păstrat întocmai mesajele şi grafia... aferentă. Vorbim de practică pedagogică, vorbim de interesul studenţilor pentru a deveni profesori, vorbim... Degeaba! 
Trăiască Alexandru Muşina şi celebrul său roman!!! Câtă dreptate avea!...
Discuţiile au avut loc în weekend-ul trecut. N-au avut urmări. 
P.S. Ce să mai vorbim de respectul minim pentru tine oglindit de textul pe care-l emiţi?!  
......................................................................................................................................................................
Addenda
(răspuns la un plan de lecţie trimis fără mesaj) Oare aşa se concepe un scenariu didactic?
*
Și să îmi spuneți dacă pot veni mâine de la ora 9, deoarece am curs de la 8 și trebuie să  vorbesc cu doamna profesoară.
*
Nu! poţi să nu vii! Acesta nu-i un proiect didactic!
*
 Bună ziua!
Îmi pare rău că nu v-am trimis niciun mail până astăzi, dar nu am avut Internet deoarece am fost internată în spital. 

Pot doar să vă întreb: se poate să predau în "restanțe", adică în luna mai?
*
???
*
Nu am putut preda acum 2 saptamani, deoarece planul de lectie nu a fost bun. Si vroiam sa stiu daca se mai poate preda si altadata. Mi-a spus o colega ca se poate veni si in restante, dar nu stiu sigur .. Iar saptamana asta trebuie sa predau si la engleza ..
*
Domnişoară, o voi întreba chiar în seara asta pe doamna profesoară ... cum e cu restanţele la practică! Eu n-am mai auzit de aşa ceva! Ce v-a spus o colegă nu vine de la mine! Problema mea este: chiar vreţi să deveniţi profesoare?
*
Inca nu m-am hotarat in legatura cu asta, dar daca ar fi sa o fac, as vrea ca profesoara de Limba Engleza.
....................................................................................................................................................................
N-am găsit de cuviinţă să mai răspund.
 



3 comentarii:

  1. Nu aş vrea să o judec, dar domnişoara mi se pare puţin cam lipsită de... pasiunea de a preda :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Puf de păpădie22 martie 2013 la 09:02

    Vai de noi, de fapt, de urmaşii noştri. Ce să mai zic, ştiţi şi dumneavoastră, măcar de-ar fi ăsta unicul caz, dar sunt nenumărate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi să fim sănătoşi, Pufuleţ, că belele curg şi mulţi MARI au fost autodidacţi! Sigur că e rău: ceva învăţat prost persistă mai mult decât... îndreptarea!

      Ștergere