joi, 23 august 2012

Oare?...

Oare chiar e populată țara asta?, așa cum întrebai tu, retoric şi cu ironică uimire... scrâşnită între dinţişorii-ţi încă de lapte... (mereu, cât voi trăi, vor fi aşa!!). E populată..., sigur că e populată, dar de o populație, nu de-o națiune. Mă șterg întruna la ochi și nu-mi vine să cred că trăiesc ce trăiesc. Niște haite se zdrumică între ele pe seama mea și-a altor nătărăi idealişti de același calibru și-și trag niște ghionți vizibili de oriunde, mai puțin de la Bruxelles, Berlin sau Paris - pentru cei de-acolo s-a reinstaurat democrația (le doresc și lor democrația de mi-o impun mie drept bună!!). De dincolo de ocean vin ordine (directive, dacă-ți place mai mult!...) de la secretarul Secretarului de Stat. Curtea de la Veneţia (sau ce-o fi ea, acolo, la ea!!) când e bună, când nu-i bună pentru aceeaşi instituţie supremă ca Dumnezeu în România. „Legea e măreaţă pentru că e interpretabilă.” Ptiu, drace! sunt beat de cap... Populaţia! unde este populaţia în tot circul ăsta curat democratic?! Să-ndrăznesc să-ntreb?!: da' io, cetăţeanu' Icsulică, unde-s? Interesează pe cineva unde-s eu şi ce-mi doresc?... Zice-se că au votat 7,5 milioane pentru schimbare și-n stradă ies vreo trei-patru sute de „frumoși nebuni ai marelui oraș”. Oare nu cumva au dreptate procurorii? Oare nu cumva s-a fraudat referendumul? Oare chiar au fost atâția care au votat schimbarea și care-acuma s-au pitit? Oare numa' ăştia din Piaţă au votat, oare tot restul, până la 7,4 milioane, sunt doar indivizi cărora oamenii răi le-au furat votul... Oare chiar e Mona Pivniceru ministru al justiției? Oare e ceva normal în țara asta populată?... Oare ne trebuie cvorum ca să ieșim din „noaptea minții” (îmi place expresia...)?...
Concluzie: „Ăștia proști, ăia hoți...” etc.
Oare?...
N.B.: Mi-ar plăcea, fonetic vorbind, şi nu numai..., să fac o analiză structural-semantică a perechii de vorbe populaţie/popor! Poate... -ntr-o zi cu soare şi fără vipie!... 

8 comentarii:

  1. Anonimul binecunoscut!24 august 2012 la 12:42

    Una bună, citită ast'seară pe Napoca News: clujenii, sătui de prezența anemicilor (ca număr) demonstranți din piața centrală, i-au apostrofat cu „Plecați acasă, comuniștilor!”. Bravo, îmi place spiritul civic al clujenilor (buticari și taximetriști din zonă - cf. știrii), dar mă nedumirește faptul că în fruntea „comuniștilor” se afla fiul Doamnei Doina Cornea! Măi să fie!... Autorele știrii a uitat să consemneze micul amănunt!... Îl scuz!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot de-acolo, o altă notiță minunată: „De ce n-ar putea să fie Radu Mazăre primar al Clujului în locul lui Emil Boc!” Las cui vrea satisfacția lecturii, iar eu zic: Doamne ferește! cine i-ar mai fi oprit pe cuminții și molcomii ardeleni să meargă la vot?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dle Profesor, va uitati cam mult la teve, la orice teve de la noi. Personal, urasc pe basescu (e cinic tare si malefic), dar e previzibil, macar. pe cand astia 2 sunt jaaaaaaaaaaaaaaaalnici in prostia lor. cum naiba sa spui ca parisul si berlinul si america sa-si vaza de-ale sale??? catavencu redivivus! vai! asa ca nu am putut vota pe nime - nu m-am dus la vot! iar ceilalti vreo 8 milioane nu s-au dus nici ei. (treaba lor de ce.)acuma, astia care au pierdut prin lipsa cvorumului, de ce nu accepta situatia, asa cum si eu am acceptat vand a fost ales iliescu? Astia din strada sunt dusi - cum dracu sa stai la 50 de grade (temperatura aerului pe asfaltul pietei) fara UN INTERES PERSONAL MAJOR, FINANCIAR??? oamenii astia sunt platiti! oamenii normali muncesc sau stau sub pat. dar de caldura, dle profesor, nu de frica. si da, e bine ca le mai spune occidentul sa le potoleasca, vad ca de noi nu asculta. vreau sa le spuna zilnic. imi doresc o ocupatie germana pentru 100 de ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băsescu previzibil???? Vai ce eroare puerilă! Abia „jaaaaaaaaaaaaaalncii”, săracii, sunt previzibili!

      Ștergere
  4. E un punct de vedere. Dar eu nu am votat, ca și cei din piață, pentru venirea ăstora doi, ci pentru plecarea ăluia. Cât despre acceptare, l-am acceptat o dată pe iliescu, o dată pe Băsescu și... tot așa. Cât despre cele trei capitale, este evidentă, nu apărarea democrației (vezi impunerea pragului!), ci a lui Băsescu, și atunci e deranjant. Cât despre ocupația germană, mai rămâne de discutat... E adevărat, treaba dumneavoastră și a opt milioane (dacă or fi fiind atâtea...), dar cu celelalte opt ce se întâmplă? Ăștia, printre care și eu, au avut o opinie și și-au exprimat-o! De ce votul lor trebuie dat la gunoi? Chiar contează mai mult cei care „au stat sub pat”? Asta-i problema!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Revin: nu cred că e nevoie să urmărești o anume televiziune, e suficient, în schimb, să citești opinii ale unor Zoe Petre, Liviu Antonesei, Dorin Tudoran, Șerban Foarță, Liviu Ioan Stoiciu - care sigur nu-s năimiți!... La schimb, recomand Napocanews!

      Ștergere
  5. inteleg ca nu ne intelegem. pacat, ca puteti judeca (judicios, sic!) cu mintea dvs., nu cu a altora. va citesc blogul, totusi, in ciuda ahalfabetismului dvs politic. altceva imi place aici....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru aprecieri. Îmi place și jucăria (sic!) de cuvinte. Păcat, într-adevăr, că-mi permit să gândesc cu mintea proprie, când am atâtea modele demne de urmat, nu-i așa? Ce să-i fac? La fel de păcat că o minte atât de pătrunzătoare a înțeles atât de „parțial” mesajul meu!... Ce să-i fac?! Analfabetismul (sic!) meu politic e al omului de rând, nu al cuiva înregimentat politic. Ce să-i fac?!
      P.S. De regulă, îndrept tacit scăpările de... tastatură ale corespondenților mei. În acest caz nu mi-am permis. Mai ales că vă ascundeți eroic în spatele anonimatului.

      Ștergere