duminică, 2 februarie 2014

P.S.

De ce, când țâp eu, nimeni nu reacționează nicicum, niciunde?...

5 comentarii:

  1. Bună seara,
    Nu v-am mai scris de mult, dar între timp s-au întâmplat multe şi toate adunate cereau să vi le împărtăşesc.
    Sunt în Cluj, vin foarte rar acasă, nu prea simt nevoia şi când simt totuşi, vin ca într-un refugiu şi nu-mi place să mă obişnuiesc aşa. Nu mai stau la cămin, vara trecută mama a hotărât să-mi cumpere o garsonieră, mai ales că vreau să mă stabilesc aici. Stau singură şi încă mi-e greu, dar sper să mă obişnuiesc (mi-am pus în gând să-mi iau un câine).
    Tocmai am terminat sesiunea cu bine, sunt în vacanţă acum. Tot încerc să găsesc o revistă la care să scriu, ca voluntar evident, având în vedere că nu am experienţă, însă până acum, niciun răspuns. Partea idealistă din mine mă îndeamnă să-mi fac eu propria revistă, mă mai gândesc dacă o ascult sau nu, că nu e ca bătutul din palme (spune partea realistă).

    Sper din suflet că sunteţi bine, nu lipsiţi nicio dată din gândul şi sufletul meu, mai ales când scriu!
    Toate cele bune!
    Vă îmbrăţişez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu încep prin a te îmbrăţişa cu toată afecţiunea-mi!
      Felicitări pentru rezultatele din sesiune, dar, dându-mă "grozav", spun că nu fac altceva decât să-mi confirme încrederea şi speranţa în tine. Cu emoţiile tale proverbiale cum a fost?
      Cu revista..., există, după ştiinţa mea, Echinoxul... Nu mai are nicio legătură cu studenţii?... Era tribuna acestora... Ai încercat la ei? Sper că apare şi pe "celuloză" nu doar în eter... Apoi, ştiam că eşti apropiată de Marta Petreu, i-ai cerut sfatul?... Eu pot întreba la Astra dacă nu pot publica ceva despre, să zicem, evenimente culturale clujene..., dar ea, săraca, apare o dată la şase luni... Ce zici de asta?
      Cred că e bine să te stabileşti la Cluj, are o viaţă culturală mult mai intensă decât burgul nostru şi dacă, aşa cum cred, te atrage viaţa spirituală, şansele de a te exprima (public) sunt considerabil mai mari.
      Eu, nolens, volens, am renunţat la F, am redevenit a IX-a, dar P şi nu-mi pare rău, acum! Încolo, rutină! Mai povestim.
      Sigur că te sfătuiesc să-ţi iei un căţel, dar cu reticenţele de rigoare: cum îl educi să stea binişor singur, cum se va comporta în atare condiţii, vei avea tu răbdarea să-l grijeşti când e mic şi are nevoie de... educaţie?
      Din suflet,
      dirigu'
      P.S. La texte ascunse pe blog, voi plasa şi acest dialog pe blog la Comentarii la textul P.S. Sper să nu te superi, dacă da, le şterg. De obicei, emailul e, la mine, efemer... Blogul rămâne. Oricum, păstrez anonimatul.

      Ștergere
  2. Doamna Marta Petreu predă doar anului I, însă mi-am ales un opțional de psihanaliză pentru sem. II care este predat de dânsa. Nu i-am cerut părerea, nici n-o voi face, nu am simțit-o dornică să mă ajute cu articolul despre Generația '27 pe care i l-am prezentat. A fost suficient să îmi schimb părerea și să (mă enervez)... nu mai apelez la dânsa, însă nu pot să nu-i citesc în continuare textele acide, așa cum îmi plac mie. Echinoxul nu are, sau nu mai are nicio legătură cu viața studenților, cât despre Astra, aș fi încântată.
    Vă îmbrățișez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recunosc că... te recunosc: orgolioasă, mândră, independentă! Nici nu se poate altfel. Îmi place tare mult faptul că nu confunzi „omul de sânge” (cel supus omeneștilor greșeli) cu „omul de hârtie” (cel nemuritor). Alege un subiect de interes și transmite-mi ideea. Articolul trebuie să fie cam de o pagină A4 și să-mi parvină cam până la 1-10 aprilie.
      Și eu te îmbrățișez!
      P.S. Nu mi-ai spus dacă te deranjează publicarea, fie și la subsol, a acestei corespondențe! Eu pot s-o scot și la iveală, ca pe CLAUDIA sau CARUSELUL sau EU ÎNCEP...

      Ștergere
    2. Încă aştept cu nerăbdare un subiect "clujean" care să-i intereseze pe braşoveni!

      Ștergere